Category: Welcome

Stadsgedichten 2010

DAG HFC Ik huil niet om voetbal en voetbal huilt niet om mij. Zo is er evenwicht. Tussen voetbal en mij. Wij huilen niet om mekaar. We houden niet van mekaar. We staan elkaar niet bij. Dat is mooi. Dat is evenwicht. Er kan niks mis gaan, niks… more »

Tip: zaterdag 16 april: Literaire Avond in Horizonverticaal

Zaterdag 16 april vindt in ateliercomplex Horizonverticaal, Houtmarkt 7 te Haarlem een Literaire Avond plaats. Reve-biograaf Nop Maas houdt een lezing over Gerard Reve en de jonge auteurs A.H.J. Dautzenberg, Tim Foncke en Joubert Pignon zullen voorlezen… more »

De molen maalt.jpg

Gisteren voorgelezen tijdens de bijzonder gezellige jaarvergadering van de wijkraad Scheepmakersdijk. DE MOLEN MAALT In het tweede leven van de Adriaan kraak ik een nootje er wordt getrouwd ik hoor het jawoord onheilspellend aanrol… more »

Rondje Vijfhoek

Een rondje Vijfhoek met stadsgids Thon Fikkerman levert de niet-winkelfanaat toch fijne winkelrondjes op. Onder de grond valt er ook van alles te beleven, liet kapper Joost ons zien op deze foto van de gewelven onder zijn zaak. Helaas was wegens de troe… more »

Tweede druk Dichters zonder Dak

De Zonder Dakdichtbundels zijn weer verkrijgbaar! Een van de vier, Michel Fakkeldij, loopt ook mee in de stadsgedichtenwandeling bij de Haarlemse Dichtlijn op 2 juni. Met o.a. een Kenaugedicht (gefeliciteerd met die prijs, Straatjournaal!!) Bestel… more »

Buurtboekhandel genomineerd

Haarlems Dagblad 31 maart 2011 Beiden hebben een fijne poëzie-afdeling. Stemmen kan hier tot 29 april. more »

Dichters zonder Dak genomineerd voor Kenau Hasselaerprijs

Woensdag 6 april 2011 wordt in de Gravenzaal van het Stadhuis de vierde Kenau Hasselaerprijs emancipatieprijs uitgereikt. Onder de drie genomineerden is Dichters zonder Dak, het dichters- schrijversproject voor dak- en thuislozen van Martijn de Rijk en… more »

Prieelpoëzie (3)

Haarlems Dagblad 31 maart 2011 Het Rozenprieelgedicht dat ik sta voor te lezen vind je hier. more »

Coalitiesteun voor het stadsdichterschap

Prieelpoëzie (2)

Foto Marten Janse (Voor het gedicht in leesbare vorm zie hier) more »

Portret

Een boekenweekportret, met Anna Oolders en de stadsdichter. more »

De zesde Haarlemse Dichtlijn met Stadsgedichtenwandeling

Op Hemelvaartsdag 2 juni 2011 gaat het weer wemelen van de poëzie in de Haarlemse binnenstad. Op diverse locaties zijn groepen dichters bijeen om hun werk te laten horen. Dit jaar is er voor het eerst ook een stadsgedichtenwandeling. Daarvoor ben ik o… more »

Prieelpoëzie, Stadsgedicht in Staal

http://www.stadsdichterhaarlem.nl/b2evolution/htsrv/viewfile.php?root=collection_1&path=tantejans.jpg&viewtype=image Op woensdag 30 maart 2011 wordt van 16.00 tot 17.30 uur de herinrichting van het Palmplein in het Rozenprieel gevierd. Ik lee… more »

Haarlems MoNUment

Steun voor de stadsdichter - ik ben erg verguld met het pleidooi voor behoud van het stadsdichterschap door de Haarlemse kunstenaar Gerrit van Dijk: http://www.youtube.com/watch?v=E1ld4SMY-NM more »

Haarlem, het Spaarne boven

De stadsplattegrond van Haarlem more »

De dichter en de stad

Pleidooi voor het voortzetten van het stadsdichtersambt (ingesproken op 1 maart bij de gemeenteraadscommissie, n.a.v. de voorgenomen bezuiniging van 100 % op de vergoeding voor de stadsdichter vanaf 2013) Het is nog maar betrekkelijk kort geleden… more »