Category: Background

Ik voel me verf, portretten van stadsdichters

Op 5 februari presenteerde portretfotograaf Joost Bataille in de Brakke Grond (Nes 45, Amsterdam, 17u) zijn boek ‘Ik voel me verf’. Hij maakte portretfoto’s van vijftig Nederlandse en Vlaamse stadsdichters en vroeg hen daar een gedicht over te schrijven… more »

Pigge in de Pers

(klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting Het gedicht is te lezen op de website van Van der Pigge. En ook, vergezeld van een fraai kunstwerk van Julia Henneman hier (en natuurlijk ook in mijn bundel). more »

Leve de stopfles! in de etalage

Spiritus aromaticus, aether cum spiritu... Met mijn gedicht erboven (zie vorige log). Vanmiddag een eerbetoon aan de goeie ouwe stopfles bij A.J. Van der Pigge om 17.00 uur in de Gierstraat in Haarlem. more »

Leve de stopfles!

Komt morgen, woensdag 26 juni, allen naar Van der Pigge Drogisterij! Daar wordt om 17.00 uur mijn gedicht Leve de stopfles! onthuld. Het gedicht is een ode aan de authentieke stopflesdrogisterij die sinds 1849 tegen de verdrukking in standhoudt. Zigg… more »

Het scharrelbosje in de pers

(klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting) Nare berichten over het scharrelbosje, dat daar toch dat hoge stenen ding komt te staan. Dit bericht van John Oomkes in het Haarlems Dagblad is nog van daarvoor, toen er gezellig werd geprotesteerd… more »

Stadsdichtbloementafel 4

De vierde stadsdichtbloementafel, een stadsdichtbloemenleesplankjetafel, is vanmiddag in Overveen overhandigd aan Julia Henneman. Houtkunstenaar Jan Heijer vertelde het verhaal van het hout en demonstreerde waar de tweede geheime lade met de Haarlemmero… more »

Ampzing Broodkast

Vanavond was ik te gast bij de laatste Ampzing Broodkast. Ik heb o.a. Louter Luisteren voorgelezen, dat hier te lezen is, met een fraaie alu van Angela Bogaard erbij. more »

Stadsdichtbloementafel 3

Vanochtend in het huis van Dries Havermans: de overhandiging en onthulling van de derde stadsdicht-bloementafel van houtkunstenaar Jan Heijer. De tafel met tulp is gemaakt van gebruikt hout, hout met een verhaal. In de geheime lade zit o.a. mijn bundel… more »

Niet over het Spaarne! in de Stadskrant

Het gedicht Zoo Haerlem wordt volgens plan van de gemeente in aangepaste versie t.z.t. ook aangebracht op het stationsplein. Het verschijnt ook in het Haerlem Jaarboek van de Vereniging Haerlem, dat op 6 juni in het Archeologisch Museum wordt geprese… more »

Houd Hout met Boom van Jolanda Prinsen

(klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting) Voor de leuk ook nog even de glazen boom van Jolanda Prinsen met het gedicht dat erbij bedoeld was 'Houd Hout' uit mijn stadsdichtbundel. De boom is te koop, evenals de andere werken op de expos… more »

Bosje moet blijven

Deze boom is van Jolanda Prinsen, van glas gemaakt in haar geheimzinnige oven. Hij hoort bij mijn gedicht Houd Hout, geschreven als protest tegen het verdwijnen van het historische natuur-fiets/wandelpad het Houtmanpad. Vandaag zet ik even een ander ged… more »

Louter Luisteren

Louter Luisteren, sommige mensen kunnen het. Dit werk op aluminium is gemaakt door Angela Bogaard bij mijn gedicht over het radiomuseum van Aad Stiphout dat in 2012 in vlammen opging. Het museum wordt deze zomer heropend met wederom allerlei moois uit d… more »

Recensie Niet over het Spaarne!

(klik op de afbeelding voor een leesbare vergroting) De eerste recensie voor Niet over het Spaarne! is binnen. Het Haarlems Weekblad viel daarnet vrolijk en positief op de mat. Verslaggever Johan van Someren maakt zich er niet makkelijk van af: hij h… more »

Gedicht in Staal

Gisteren topverkoop van mijn gedichten op papier. Maar hoe gaat het met mijn gedicht in staal? Tijdens de day-afterwandeling even op het Palmplein gekeken of het er nog hangt en hoe het eraan toe is. Gaat goed. Volgens plan gerijpt en roodverroest. H… more »

Kunstig Bier

Hoe dat kwam, van die kunst. Mijn vriendin Angela Bogaard maakte voor de Lennart Nijgh tentoonstelling in het Noord-Hollands Archief een werk op aluminium van mijn gedicht over Nijgh. Wij vonden dat allebei zo'n leuke samenwerking dat er al gauw meer… more »

Overhandiging Stadsgedichten

Ik kreeg een mooi verzoek van Klaartje Pompe, afdelingshoofd Beheer van het Noord-Hollands Archief. Als stadsdichteres heb je vier jaar lang de stad Haarlem en haar bewoners geobserveerd en die observaties vertaald in poëzie. Het Noord-Hollands Archi… more »

Kenau onthuld

Vanmiddag werd het Kenau&Ripperdabeeld van Graziella Currelli officieel onthuld. In hotel Lion d'Or gingen de officiële toespraken maar door totdat een ongeduldige toeschouwer het niet meer hield en het zwarte doek van onze helden er voortijdig af t… more »

Niet over het Spaarne! in de pers 3

Vandaag in het Haarlems Dagblad: een interview van Paul Lips en een foto van mij met een in elkaar geknutselde dummie van mijn nieuwe bundel. Morgen de echte exemplaren, in ampele hoeveelheden in het Noord-Hollands Archief! Zie:www.sylviahubers.nl… more »

Niet over het Spaarne! in de pers 2

De Haarlemmer op 9 mei 2013 (klik op het plaatje voor een leesbare vergroting) more »

Stoel van Jan Heijer

Wie dol is op verborgen vakjes en laatjes, maar geheime lades in een kast of tafel wat passé vindt, moet even naar de stoel van Jan Heijer. Een stoel met een verhaal, van hout met een verhaal, van een kunstenaar met vele verhalen. Tijdens de presentatie… more »